Veteranendag 26 augustus 2023

Wedstrijden, Handbogen

Het was een hele mooie zaterdag in Schijndel tijdens de jaarlijkse Veteranendag. Meer dan 100 inschrijvingen en aanwezige schutters die met veel gezelligheid 25 keer een pijl op 25 meter schoten.

Het vraagt een hoge inzet en aanwezigheid van onze leden om de voorbereidingen voor dit jaarlijks terugkerend evenement te treffen en om de wedstrijddag soepel te laten verlopen. Het criterium om aan deze wedstrijd te mogen deelnemen betreft dat de schutter een minimale leeftijd van 50 jaar moet hebben bereikt. Een groot deel van onze leden voldoet aan dit criterium. Dezelfde groep leden zijn ook grotendeels onze vrijwilligers die zich gedurende het hele jaar inzetten voor de club. Elk jaar doen we er alles aan om deze leden te laten schieten op deze bijzondere dag. Om dit mogelijk te maken worden echtgenotes, schoonmoeders en andere gezinsleden van leden ingevlogen om de organisatie soepel te laten verlopen. Slechts 1 veteraan van Landmans Unie heeft zijn plek aan de meet opgeofferd om krokettenbakker van de dag te zijn.

Voor de voorbereidingen zijn ze onmisbaar, maar op de wedstrijddag zelf proberen we alle 50+ leden de gelegenheid te geven om zelf aan deze gezellige wedstrijd deel te nemen. Maar liefst 7 leden stonden aan de meet.

Het groot aantal actieve en fanatieke sporters op deze wedstrijd laat zien dat de handboogsport een sport is voor alle generaties . In de klasse 80+ werd Landmans Unie maar liefst vertegenwoordigd door 2 schutters: Piet Heesakkers ( 82 jaar) en Kees Vorstenbosch (85). In deze klasse waren er 10 deelnemers.

Podiumplaatsen werden ook behaald. Peter van den Bergh (53) wist de wedstrijd te winnen in de klasse compound. Jan Berkelmans (76) werd derde in de klasse recurve 75-79 jaar.

We kijken alweer uit naar de volgende editie. Een jaar lang hebben we de tijd om nieuwe vrijwilligers te betrekken bij de organisatie zodat onze krokettenbakker Harry Louwerensen (75) volgend jaar weer van de partij zal zijn.

Klik hier en bekijk nog veel meer foto’s van deze mooie zomerse zaterdag.