Proefles volgen?

Ben je geïnteresseerd in een sport die precisie, concentratie en zelfdiscipline vereist? Ben je gefascineerd door de historische charme van de handboog en wil je graag de basis van deze eeuwenoude sport leren? Of ben je al een ervaren schutter die zijn vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen? Dan hebben wij iets voor jou!  

Handboogschutterij Landmans Unie in Schijndel is dé plek voor iedereen die de kunst van het handboogschieten wil leren of verbeteren. Wij bieden kwaliteitstrainingen voor alle leeftijden en niveaus, van beginners tot gevorderden. Onze trainers zijn er om je te begeleiden op je handboogavontuur en je te helpen om je doelen te bereiken.

Maar het gaat bij ons niet alleen om de trainingen. We bieden ook spannende wedstrijden voor diegenen die graag hun vaardigheden willen testen en de adrenaline van de competitie willen ervaren. Ben je nieuwsgierig geworden? Perfect! Wij nodigen je graag uit om een proeftraining bij ons te komen doen. Aarzel niet langer. Richt je op je doelen, span de boog en schiet! De wereld van handboogschieten wacht op je!

Voor jeugd adviseren we een minimale leeftijd van 10 jaar. Meld je aan via ons formulier en word deel van de Handboogschutterij Landmans Unie in Schijndel. We zien uit naar je komst!

Voor- en achternaam(Vereist)
Leeftijdsklasse(Vereist)

Veel gestelde vragen

Moet ik zelf in het bezit zijn van een handboog om te mogen komen schieten?

Bij proeflessen en clinics wordt materiaal van de vereniging beschikbaar gesteld. Bij serieuze interesse kan er 3 maanden met een boog van de club geschoten worden. Hierna verwachten we dat er eigen materiaal wordt aangekocht.

Mag een handboog thuis worden gehouden?

Handbogen vallen niet onder de Wet Wapens en Munitie, waardoor hier (veel) minder strengere regels zijn verbonden. 

Naast de landelijke wapenwet moet er wel rekening worden gehouden met plaatselijke verordeningen. Een handboog die je in principe bij je mag dragen kan door een plaatselijke verordening verboden zijn.  Handbogen mogen niet voor de jacht gebruikt worden.

Landmans Unie beschikt over een afgesloten bogenmagazijn in het clubgebouw, waar leden hun handboog veilig kunnen opbergen indien gewenst.

Met welke klasse bogen kan ik bij Landmans Unie schieten?

Bij Landmans Unie is elke handboogschutter welkom met een handboog (recurveboog, compoundboog, barebow, longbow, ruiterboog) Er kan niet worden geschoten met een kruisboog.