Over Landmans Unie 1843

Handboogvereniging Landmans Unie is opgericht op 5 juni 1843 in café Jan Geerts te Schijndel. De naam Landmans Unie is gekozen omdat de meeste schutters boeren of boerenknechten waren en dus op het land werkten. Vandaar de naam “Landman”. “Unie” moest het verbond symboliseren. Helaas is er over de vroege historie van de vereniging weinig bewaard gebleven door bombardementen in de tweede wereld oorlog. Door de jaren heen heeft Landmans Unie vele kampioenschappen behaald, ook op landelijk niveau. Maar naast het presteren is de onderlinge band die de leden met elkaar hebben net zo belangrijk. De hele vereniging draait door het werk van vrijwilligers. Alle leden steken regelmatig de handen uit de mouwen. Daarnaast is Landmans Unie een zeer actieve vereniging voor wat betreft het organiseren van wedstrijden en toernooien voor zowel leden als niet leden.

Onze accommodatie telt 16 binnenbanen tot 25 meter. Ook hebben we een buitenterrein waar vanaf maart tot en met oktober geschoten kan worden op de 90, 70, 50, 30 en 25 meter.


U kunt natuurlijk tijdens onze trainingstijden een bezoek brengen aan onze vereniging. De kantine is geopend op woensdag avond en op zondag ochtend. Kom gerust eens langs. Voor meer informatie kunt u contact opnemen middels de onderstaande contact opties.