Een schot in de roos voor plezier en vriendschap

Activiteiten

Op een regenachtige lenteavond kwamen vrijdagavond 48 enthousiaste jonge boogschutters, variërend in leeftijd van 10 tot 17 jaar, samen voor de allereerste Jeugd FUNGAMES Pasen. Het was geen gewone competitie; het was een viering van plezier, kleur, en vriendschap. De hal was levendig, gevuld met 14 blazoenen die geen traditionele doelwitten boden maar vol hing met gekleurde eieren en een papieren paashaas. Een setting die zowel beginners als ervaren schutters uitdaagde. Dit beloofde een avond vol opwinding.

Begeleid door een even groot aantal ouders, was de kantine een gezellig samenzijn van families en handboogvrienden, allen verenigd in hun enthousiasme voor de sport en dit evenement. Het was opmerkelijk hoe vele verenigingen uit de regio en zelfs daarbuiten vertegenwoordigd waren, wat bijdroeg aan de diversiteit van de deelnemers. Voor enkele was het een verrassing om klasgenoten te ontmoeten buiten de schoolomgeving, in een heel andere rol, wat nieuwe vriendschappen en gesprekken op gang bracht.

Een unieke draai aan de score

Een bijzondere toevoeging aan het evenement was de manier van scoren. De onthulling van de scores gebeurde pas achteraf, waardoor er een beetje mysterie en spanning werd toegevoegd. Zelfs een misser kon punten opleveren, wat een zeldzaamheid in deze normaal zo competitieve sport is. Deze aanpak verminderde de druk om te presteren en stelde plezier en deelname voorop, hoewel voor velen de competitieve geest subtiel aanwezig bleef.

Enkele reacties van deelnemers

De reacties van de deelnemers waren positief, met opmerkingen over de relaxte sfeer, de mogelijkheid om mensen van andere verenigingen te ontmoeten, en het spannende element van het niet weten van de scores. Het gemeenschappelijke gevoel was dat het evenement meer was dan een wedstrijd.

De paashaas steelt de show 😉

De paashaas, compleet met grote oren en een mandje vol met chocolade-eieren en snoep, was een hit onder de jongeren, ook al smolten sommige lekkernijen sneller dan verwacht. Het leverde een speelse en feestelijke noot op die goed paste bij het paasthema.

Uitdagingen en overwinningen

Ondanks de grote opkomst en het soms iets te drukke gevoel, was de organisatie een succes. Het tellen van de punten was een uitdaging gezien de creatieve scoremethode, maar het evenement sloot af met vijf winnaars die op unieke wijze hun vaardigheden en geluk hadden bewezen. Het principe van ‘last-best’ was een interessante toevoeging die de dag een onverwachte wending gaf.

De Jeugd FUNGAME Pasen bewees een schot in de roos te zijn, waarbij het samenkomen van jeugd, plezier, en sportiviteit centraal stond. Het evenement benadrukte de waarde van gelijkheid, vriendschap, en het plezier in deelname boven winnen. Het succes van deze dag belooft veel goeds voor toekomstige edities of volgende FUNGAMES.