De Dopheide 3D Outdoor 2023 was een groot succes!

Wedstrijden, Geschiedenis

Afgelopen weekend 30 september en 1 oktober bundelden Landmans Unie en HBV Beatrix Eindhoven hun krachten om een onvergetelijk evenement te creëren ter ere van het 180-jarig jubileum van Landmans Unie. Maar dit was geen gewoon feestje, dit was een episch avontuur!

Een veld vol

Stel je een veld vol kunstzinnige dierenfiguren voor: beren, vogels, bokken, marters, konijnen en nog veel meer. Maar hier is de twist – deze dieren waren geen gewone kunstwerken; ze waren de uitdagende doelwitten voor 3D-boogschutters! Het veld achter de handboogvereniging aan de Dopheide transformeerde in een magische 3D-dierentuin, waar schutters van alle niveaus hun vaardigheden konden testen.

In tegenstelling tot traditioneel boogschieten, waarbij gekleurde blazoenen het doelwit zijn, bracht 3D-boogschieten een geheel nieuwe dimensie in het spel. Het veld bruiste op zaterdag van opwinding en competitiegeest.

Samen zijn

En het werd nog beter! De partners van de schutters waren erbij om de sfeer nog gezelliger te maken. Vrienden en familie kwamen samen om de schutters aan te moedigen en te genieten van de spanning van 3D-boogschieten. Het was een samenzijn vol enthousiasme en teamgeest.

Stel je voor dat je een houten boog vasthoudt, je ogen gericht op een levensechte kunst-struisvogel of een majestueuze kunst-ijsbeer, beide op een afstand. Het voelde als een reis door de tijd, waarin je jezelf transformeerde tot een jager, maar dan met respect voor ethiek en de natuur.

Boris, een dappere 12-jarige, en zijn vriend Thein, deelden hun opwinding over boogschieten. De dieren op het veld waren dan wel van schuim, maar de uitdaging was echt. Ze dachten eraan hoe deze dieren zich in het wild zouden gedragen en schoten met precisie en respect.

Groeiende vereniging

De afgelopen jaren onderging de vereniging een complete transformatie. Ze lanceerden zelfs een spiksplinternieuwe website en zetten de deuren open voor nieuwe leden. Momenteel telt de vereniging 55 enthousiaste leden, maar ze hebben honger naar meer! Dankzij evenementen zoals de Dopheide 3D Outdoor hopen we nieuwe, jongere leden aan te trekken, zodat zij de vreugde van boogschieten kunnen ervaren en kunnen bijdragen aan deze groeiende traditie.

Dopheide 3D Outdoor wedstrijd

Op zondag 1 oktober, tijdens de Dopheide 3D Outdoor, werd diversiteit en samenwerking in de boogschietwereld gevierd. Deelnemers in categorieën zoals Barebow, Compound, Longbow en Recurve, afkomstig van verenigingen verspreid over plaatsen zoals Horst, Amerzoden, Bergeijk, Boekel, Schaijk, Rijkevoorsel, Eindhoven, Rosmalen, Drunen en Volkel, kwamen samen. Bekende gezichten begroetten elkaar opnieuw, terwijl nieuwkomers snel deel uitmaakten van de boogschietfamilie. Ze namen het tegen elkaar op, werkten aan het verbeteren van hun eigen gemiddelden en deelden hun passie voor boogschieten. Na een enerverende dag vol uitdaging en camaraderie, werd het evenement op passende wijze afgesloten – met een heerlijke barbecue die deelnemers en toeschouwers samenbracht voor lekker eten en goed gezelschap.

De geschiedenis geëerd

Het verhaal van Handboogvereniging Landmans Unie begon 180 jaar geleden, opgericht door mannen uit een boerengemeenschap die hun land bewerkten. Hoewel de geschiedenis gehuld is in mysterie, is de toekomst van boogschieten helderder dan ooit. 3D-boogschieten is hier om te blijven!

Dit evenement heeft niet alleen de geschiedenis geëerd, maar heeft ook de deur geopend naar een opwindende toekomst voor boogschieten. Laten we uitkijken naar de volgende Dopheide 3D 2024 en samen deze ongelooflijke traditie voortzetten.

Voor foto’s of de uitslag van dit evenement, bezoek je de volgende linken.

Wil je ook een keer handboogschieten?

Kom ook eens proefschieten en meld je aan op de website https://landmansunie.nl. Misschien doe je dan zelfs in 2024 mee aan dit spiksplinternieuwe 3D-boogschieten event.