Koningsschieten Landmans Unie 2023

Algemeen

Dit artikel verscheen eerder op Mooischijndel.nl

SCHIJNDEL | Op 12 mei werd bij Landmans Unie het traditionele Koningsschieten verschoten. De koningen van vorig jaar werden opgehaald en naar het clubgebouw begeleid. De dag werd geopend door Antoon Bijnen met een gebedsdienst. Het thema was samenhorigheid, liefde en vriendschap en het ondersteunen van elkaar en elkaar naar een hoger level helpen. Een toepasselijk thema wat voor de leden van Landmans Unie zeer herkenbaar is en wat we graag willen vasthouden en willen overdragen aan de jeugdleden.

De mis voor koningsschieten 2023

Na de koffie met worstenbroodjes en het maken van een nieuwe groepsfoto was de eer aan Antoon om met een eerste schot de wedstrijd te openen. Na 5 proefpijlen en 30 tellende schoten was de eerste ranking bekend. Voor de jeugdleden eindigde de wedstrijd. Tijd voor een interview met omroep Meierijstad (ook heel spannend) en een frietje. Na de lunch vond de installatie plaats van de nieuwe jeugdkoning (categorie onder 14): Walt Kierkels. Door de keizer werd hij tot koning geslagen waarna hij zelf de ridder Thein Hellings tot zijn raadsman mocht installeren. Bram vd Westelaken mag zich het komende jaar vaandeldrager noemen. Met de hand op het vaandel legden zij allen hun eed af.

Vervolgens was de jeugd (boven 14) aan de beurt. Guy van Herk wist zijn koningstitel te behouden met een gemiddelde score van 8.3. Sam Smulders was zelf niet tevreden met zijn vorm van de dag, maar wist ondanks een tegenvallende score wel de meer ervaren Jaylani Vrede achter zich te houden. Sam werd tot ridder geslagen door Guy en Jaylani draagt het vaandel. Tittle Rattana werd opnieuw de compoundkoning (boven 14).

Jeugd koningen koningsschieten 2023

De ceremonie werd afgesloten met een heel mooi krachtig nieuw clublied ‘Overwinning’ dat werd geschreven door Walt, die naast handboogschutter ook DJ is. Stevig nummer met passende tekst gezongen door rapper Zjors. Beluister het lied HIER.

De senioren hadden hierna nog wat pijlen te gaan. De 6 beste schutters schoten in de halve finale nog 20 pijlen extra welke beslissend waren voor de vraag welke 3 schutters per categorie nog de finale mochten schieten. Deze laatste 20 pijlen bleek Jeroen Heijmans met een gemiddelde van 9 het best bestand tegen de druk en de uitputting na 70 pijlen bij de recurve-schutters. Jeroen werd net als vorig jaar koning in de klasse recurve. Hans van de Heuvel ontving de titel ridder. Het vaandel wordt dit jaar gedragen door Michel van Roosmalen.

Frans Schaap had een hele sterke start in de ochtend, waardoor hij met een voorsprong van 10 punten aan de finalerondes begon. Paul Mols en John Hoogenboom kwamen in de finalerondes heel sterk terug, maar het was niet voldoende om Frans nog in te halen. Frans werd wederom compoundkoning. Dit betekende dat er op deze mooie zonnige feestdag geen begrafenisceremonie voor een koning plaats moest vinden. Deze prachtige zonnige en vooral gezellige clubdag kreeg hierdoor geen zwart randje. Paul Mols werd de compound ridder, John Hoogenboom werd vaandeldrager.