Elwin, bondskampioen tweede klasse longbow !

Wedstrijden

Dit artikel verscheen eerder op Mooischijndel.nl

SCHIJNDEL | Afgelopen weekend stond bij Landmans Unie in het teken van het Bondskampioenschap Handboogschieten, waar schutters van jong tot oud streden om de nationale titels op de 25 meter 1 pijl-discipline.

Jeugd Bondskampioenschap

Sam Smulders had een zwaar weekend. Op zaterdag 25 mei ging hij de strijd aan met Jarno van Gorkum om de koningstitel bij LMU. Ze eindigden met een gelijke stand en de winnaar moest worden bepaald door een shoot-off. Sam verloor van Jarno, waardoor de titel naar Jarno ging, die vervolgens Sam tot ridder mocht benoemen. Op zondag 26 mei moest Sam al vroeg uit de veren om aan te treden bij het bondskampioenschap recurve 25 meter 1 pijl voor de jeugd onder de 18 in Ulvenhout. De eerste ronde liet hij wat punten liggen met een score van 173, maar in de tweede ronde kwam hij terug met een score van 192. Met een eindtotaal van 365 punten (7,3 gemiddeld) kwam hij net een punt tekort voor de vierde plaats. Toch is een 5e plaats op een Nederlands kampioenschap zeker een hele mooie prestatie.

Senioren Bondskampioenschap 2 en 3e klasse

Recurve klasse 3: Jeroen Heijmans, die zich oorspronkelijk niet had geplaatst via de rayonkampioenschappen en als reserve op de lijst stond, mocht uiteindelijk toch deelnemen. Hij liet zeker wat schutters achter zich en wist als 16e te eindigen.

Longbow klasse 2: Elwin Romeijn werd bondskampioen met een gemiddelde van 6,7. Hoewel hij na de eerste 25 pijlen geen koploper was, zorgde zijn hernieuwde focus ervoor dat hij zichzelf overtuigend naar de gouden medaille schoot. Hij had uiteindelijk 44 punten meer dan de nummer twee.

Jolanda van Gogh herstelde zich na een ronde met meerdere missers na de pauze en eindigde uiteindelijk op de 7e plaats.

Senioren Bondskampioenschap 1e klasse

Traditioneel 1e klasse: Marc Steenbakkers, de kersverse Koning compound van LMU, toonde aan dat hij van alle markten thuis is met zijn traditionele boog. Na een zeer slechte eerste ronde liep hij een forse achterstand op, maar hij wist zich te herpakken en scoorde in de tweede ronde de meeste punten. Zijn eindtotaal was goed voor een zilveren medaille.

Alle wedstrijden werden, in tegenstelling tot de competitie en de rayonkampioenschappen, buiten verschoten. Gelukkig waren de weersomstandigheden gunstig, met droog weer en matige wind. Landmans Unie is trots op de diverse schutters die aan deze kampioenschappen hebben deelgenomen en die wederom medailles hebben behaald.