Boogschieten

In alle geschiedenisboeken wordt het vernoemd: boogschieten. Van de jagers en verzamelaars die met hun pijl en boog op pad gingen om op mammoeten te jagen tot de ridders in de Middeleeuwen die hele steden beveiligden met hun schietkunsten.

De boog diende vroeger als wapen, om mensen te voorzien van voedsel of om mensen buiten de deur te houden. In de samenleving waarin we nu leven is het niet meer noodzakelijk om zelf met pijl en boog de hort op te gaan om eten te halen en kunnen we de politie bellen als er een indringer aan de deur staat.

Net zoals de samenleving is het boogschieten geëvolueerd en is het nu een volwaardige sport. Een sport waarin de concentratie van de schutter centraal staat en waarin meerdere disciplines te beoefenen zijn: van de barebow waarbij de schutter teruggaat naar de basis tot de compound die door een samenstelling van katrollen en kabels de pijl met anderhalf tot twee keer zo veel kracht kan afschieten als een andere boog. klik hier voor onze meest gestelde vragen.

Bij Landmans Unie beoefenen wij al sinds 1843 de handboogsport met veel passie. Binnen onze vereniging zijn (bijna) alle disciplines te beoefenen en trainen we gezamenlijk voor de hedendaagse doelen van het handboogschieten: een leuke dag hebben en eventueel wedstrijden schieten.

Ben je nieuwsgierig naar het handboogschieten en wil je zelf eens een pijl afschieten? Kijk dan op onze pagina proefles.